Dijkentocht 2014

26 april 2014: WRB 300km Zoetermeer

full[1]De 300km op 26 april was bijna een clubrit. Bij de start sloot ik mij aan bij drie andere TVZM’77 rijders, wederom van die snellerds. Even dacht ik `Waar ben ik nou weer aan begonnen´ maar om nu te lossen en moederziel alleen die winderige dijken te moeten slechten was ook niet zo´n fijne gedachte. In de groep blijven dus en af en toe proberen om Nico (onze voorzitter) af te leiden zodat hij het tempo wat liet zakken (om het 5 minuten later weer op te schroeven).

In Culemborg was weer de stop op een perfecte lokatie met vriendenprijsjes, oud-voorzitter Albert zat traditiegetrouw al op ons te wachten. Met zijn 80 jaar was hij vanaf de Brienenoord erheen komen fietsen, daar kan ik alleen maar diep ontzag voor hebben.

Na een korte stop snel naar Rheden, het pannekoekenrestaurant aan de voet van de Posbank bleek een prima keus, al blijft het klimmen met een volle maag niet optimaal. Bovenaan stond Leo ons op te wachten met oranjebitter (het was immers Koningsdag), aan mij wel besteed maar de anderen moesten er niet aan denken.

Nico moest even stoppen omdat hij zich niet lekker voelde, Patrick gaf hem een aspirientje. Tenminste, dat vermoedde ik op dat moment maar in de uren daarna ontwikkelde Nico zich van patient tot top-wielrenner. Hij bleef maar sleuren aan de groep op zo’n wijze dat ik nu toch echt begon te twijfelen of dit voor mij wel vol te houden was. gelukkig waren daar de stops in Wijk bij Duurstede en Schoonhoven om even bij te komen. Ik ben nog steeds erg benieuwd naar dat aspirientje!

Vanaf Schoonhoven zaten wij weer op bekend terrein en zo arriveerden we lekker vroeg weer in Zoetermeer, waar Leo en Han ons zaten op te wachtten.

Het verhaal van Nico is trouwens op zijn blog te lezen, naast het snel kunnen fietsen is hij ook een begenadigd schrijver dus zeker even lezen!